2013. február 27., szerda

8. hét a mérlegen - Bipoláris eredmény

CRISTOPH WALTZ FOR PRESIDENT!

Trú.

Ez kikívánkozott, nyilván semmi köze a 8. hetemhez.
Futás? Ultrasütiség vagyok! De mielőtt rátérnék, kezdem a rossz hírrel:

Tök hiába töröm össze magam, hogy 2 dekát fogyjak, endokrinológusnál jártam hétfőn, aki rámutatott, hogy elszállt a tsh szintem megint. A második terhességemmel együtt beszívtam egy jó kis pajzsmirigy alulműködést is. Ennek egyik tünete az elhízás (no cigi + terhesség + hypothyreosis = 20 kg túlsúly). Ez fittyfene már rendeződni látszott év végén. Ezalatt azt értem, hogy megfelelő gyógyszerezés mellett megfelelő a pajzsmirigy működés, de megint óriási a kilengés. A doki elmondta, hogy tótágast is állhatok, alpesi ultramaratont is futhatok, napfénnyel is táplálkozhatok, de meg kell barátkoznom  azzal, hogy a daruk végén én lehetnék az ellensúly továbbra is, mert még jó időbe telik, míg rendeződnek a viszonyok. Pajzsmirigy: 30 grammos szemétláda!

Szóval akkor mostantól nem azért futok, hogy újra 64 kg legyek, hanem hogy ne legyek 100???

Na mindegy, döcögök tovább, csak épp új nick alatt: hugoavizilo.

DOBPERGÉS....Tádám:


Szerintem ez elég korrekt. 

Ami miatt örömköm
  1. 4 éve házasok vagyunk és még egy tányért sem törtünk össze egymás fején. Csinszka már főzeléket is eszik. Szasza megtanult Super Mariozni. Láv.
  2. Az a 3km az első napon szerintem elírás. Így aztán odatettem magam, a hét legerősebb futása volt, kileheltem a lelkemet. PB (perszonálbeszt) tempó: 6:37, ami továbbra is rohadt lassú, de ha azt mondom, hogy 10 (!) percet faragtam a január 4-i teljesítményemből ezen a távon, az növeli az élvezteti értékét, ha elcsámcsogunk még ezen az adaton.
  3. Nem hogy nem hagytam ki ezen a héten sem futós napot, de már 5 napon futok. Még a választható 5 kilit is rátoltam. És műkszik. Nem vagyok fáradt, sőt, lekötözöm kezeimet, lábaimat, hogy a pihenőnap tényleg pihenéssel teljen. Addiktív.
  4. A szombati hosszú biztatóan könnyedén ment Keszthelyen. Egyet petit sajnálok. Elképzeltem, hogy milyen gyönyörű lesz a Balcsi parton, meg városszerte rohangálni, de a havazás megtréfált. Így aztán csak tömbköröket futottam, amit megtehettem volna akár itthon is. Kár érte, de vagyok olyan mázlista, hogy ez az élmény pótolható. Emellett bírtam az öreg manuszt, aki a havat lapátolta és mikor már akárhányadszor kellett félreállnia miattam, utánam kiáltott, hogy megtudja mégis hány kört megyek még és gratulált. Jah, és alakul a molekula egy Keszthelyi Kilométereken való részvétel tekintetében is. Félmaratonra gondoltam párban. Még keresem hozzá az Igazit.
  5. Még a feladatos napot is élveztem.
Amivel inkább nem kérkednék
  1. Mindenki leelőz, aki a Patakparton fut. Értsd: MINDENKI.
  2. Még mindig a férjem tréninggatyájában futok, mert a sajátom nem jön rám és büszkeségből nem veszek másikat, ami a méretem.
  3. Néha beparázom, hogy ezzel a tervvel kicsit elszámítottam magam. Azért vannak a jó barátok...
Ezek pedig az eheti győztes retroviccek futáshoz - szív küldi:

Henddzsájv:



Zsuzsinak a curvesös idők emlékére muhahahaha:


Saaaay youu will:



2 megjegyzés:

  1. Szia Nika! Jo reg nem beszeltünk. Vegigolvastam az egesz blogodat, es meg kell mondjam, nagyon joooo! Es le a kalappal, es tuti megcsinalod, es aki mast mond, az ugy jart. En is hasonlo cipoben jartam, mint Te (Szules=En a vizilovakkal vagyok), de lekuzdottem :) Mivel nagyjabol a leirtak alapjan illik rad az en profilom, engedd meg hogy bemutassalak a legjobb baratnomnek: Tracey Anderson. Van Kismama devede is, de szerintem a legjobb a "Complete Body Workout". A jo benne: - otthon lehet csinalni,
    - csak egy ora naponta,
    - nem izmot noveszt hanem zsirt eget,
    - egy szek kell hozza, meg 2 db. max 2 kilos sulyzo (soherek, mint en 2 masfel literes asvanyvizes palackot is hasznalhatnak)
    - mar egy het utan is latod a kulonbseget
    - ha tenyleg rendszeresen csinalja az ember, azt eszel amit akarsz, mert ugyis lemegy

    A masik tippem, hogy ne fogyozz, ( a 90 napos dieta hazavagja a szervezeted, masra nem jo), viszont probalj javitani a sav-bazis egyensulyodon. Valoszinuleg azert nem tudsz leadni sokat, mert el vagy savasodva (a tested pedig kuzd ellene, mivel? zsirral). Van erre egy jo konyv: Natasha Corrett: Honestly Healthy. Nem fogyizni kell, csak maskepp enni. Nekem 6 honapomba kerult a 30 (!!) kilo...

    Mindenesetre nagyon drukkolok neked, es hihetetlenul peldamutatonak tartom amit csinalsz!
    Gigi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gigi!
      Annyira jólesik, hogy írtál, meg hogy drukkolsz, sokat számít ám! Tracey Andersont megnéztem. Teljesen biztos vagyok benne, hogy hatásos. Csak hát azért kezdtem annak idején futni, mert képtelen voltam itthon tornázni. Alkalmatlan vagyok az aerobic típusú edzésekre. Meg lerúgom a könyveket a polcról, annyira kevés a hely. Egy hétig csinálgatom, aztán csá. Viszont kaja ügyben minden érdekel. Valami olyat szeretnék találni, amit hosszútávon be tudok tartani. Utánanézek ennek a Natasay lyánynak. És köszönöm szépen a tippeket!!! :)

      Törlés